niedziela, 23 lipca 2017

Wegański ,kiszony twarożek z nerkowców

Smaczny bezmleczny twarożek  z nerkowców.



Składniki:
Duża garść orzechów nerkowca,płyn z domowej kiszonki /np. z ogórków/,do smaku przyprawa czubryca.
Uwaga :w niektórych mieszankach tej przyprawy zawarta jest sól więc już nie solimy twarożku.
Wykonanie:
Orzechy płuczemy i odsączone zalewamy  płynem z domowej kiszonki  i zostawiamy na noc.
Rano uzupełniamy płyn jeśli orzechy wchłonęły cały -powinny być pokryte płynem i zostawiamy do wieczora w temp  pokojowej.
Wieczorem odsączamy i miksujemy na gładką masę,doprawiamy do smaku czubrycą lub inną ulubioną przyprawą i zajadamy z pajdą chleba oraz dodatkami.
Mnie najlepiej smakuje taka kanapka z pomidorem.

Życzę smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz