sobota, 31 sierpnia 2013

Dyniowe,zapiekane wstążki

Sezon dyniowy rozpoczęty ,już pojawiają się na targach warzywnych pomarańczowe kule i zachecaja do kupna i przyrządzania różnorodnych potraw.
Warto przypomnieć sobie jakie są właściwości odżywcze dyni -link Tu
Poniżej proponuję przepis na szybkie danie z dyni na obiad lub lekką kolację.


Dyniowe wstążki zapiekane

Dowolny kawałek dyni /użyłam dyni piżmowej/ obieramy i strugamy prosto na blachę ,obieraczką do warzyw.
Posypujemy ulubionymi ziołami i zapiekamy ok 20 min Po upieczeniu możemy posolić i skropić oliwą.Gotowe.


1 komentarz:

  1. Witam,
    Nie mogę znaleźć Twojego adresu mailowego na blogu a zależy mi na kontakcie w sprawie współpracy. Prośba o kontakt na: kontakt@blog-media.pl
    Pozdrawiam
    Ania z BLOGmedia

    OdpowiedzUsuń