wtorek, 16 kwietnia 2013

Pasta z natki , słonecznika i zielonego /mrożonego/ groszku

Pyszna pasta do chleba i w dodatku w kolorze za którym chyba każdy już się stęsknił.


Składniki: 1 szkl. pestek słonecznika,1 duży pęczek natki,2 łyżki oliwy,1 łyżka soku z cytryny,1 szkl ugotowanego zielonego groszku,sól ziołowa do smaku

Wykonanie:pestki słonecznika uprażyć i zmielić,natkę opłukać,dokładnie odsączyć ,odciąć tylko grube łodyżki i całość posiekać,połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować.Doprawić solą do smaku.Jeśli ktoś lubi może dodać roztarty ząbek czosnku.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Wyglada wspaniale! Napewno wyprobuje ten przepis:) Zapraszam równiez do mnie po troszkę nowinek ekologicznych i wegetarianskich:) http://bycwiernymnaturze.blogspot.dk/

    OdpowiedzUsuń