niedziela, 18 listopada 2012

Buraczki w parze z jarmużem

Udało mi się kupić drugi raz jarmuż!W sieci znalazłam przepis z zastosowaniem tego wspaniałego warzywa Tutaj ,trochę pozmieniałam  i wyszło bardzo smaczne danie -polecam.

Buraczki z jarmużem3 gałązki jarmużu,odciąć liście od głównego nerwu,zblanszować /jeśli ktoś chce bardziej chrupiąco  ,to nie blanszować/
odsączyć i pokroić na kawałki
4 średnie buraczki wyszorować ,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
1 cebulę pokroić w kostkę
Na oleju zeszklić cebulę ,dodać buraczki ,dusić 15 min ,dodać pokrojony jarmuż i wszystko dusić jeszcze 10 min
Doprawić solą ,pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku,na koniec dodać do smaku ocet balsamiczny ,lub sok z cytryny -gotowe.

1 komentarz:

  1. Strona z opisem diety: http://sprawdzona-dieta.pl/dieta-wegetarianska-25.htm

    OdpowiedzUsuń